written by
Laurens Plees

MYTHE | "Overstappen naar een andere verzekering kost veel tijd en moeite"

Mythes 1 min read

In de nieuwe online serie 'Mythes' gaat Hopala op zoek naar mythes, mysteries of sterke verhalen over de verzekeringswereld. Vandaag nemen we de stelling "Overstappen naar een andere verzekering kost veel tijd en moeite" onder de loep.

Nadat ze hun eerste autoverzekering afgesloten hebben, blijven veel Belgen daar ook lang aan vasthangen. Enerzijds denken ze dat ze een goede deal gemaakt hebben, anderzijds willen ze ook geen moeite doen om van verzekeraar te veranderen, want het ‘kost zoveel tijd en moeite’.

Die stelling klopt ook, als je alles zelf gaat doen. Als je zelf al het opzoekingswerk moet doen, verzekeraars fysiek afgaat en met elkaar vergelijkt, dan kost het jou inderdaad veel tijd en moeite.

Alles zelf doen of je laten helpen door een tool

Toch kunnen we de stelling ontkrachten. Nu is er namelijk Hopala om jou te helpen. Met onze handige online tool wordt het een fluitje van een cent om verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vul onze tool in vanuit je zetel en krijg meteen voorstellen van verschillende verzekeraars. Snel, gemakkelijk en transparant, want je krijgt ook alle reviews van andere klanten te zien.

Je hebt je verzekering vergeleken, allemaal goed en wel, maar je bent nog steeds niet overgestapt naar een andere verzekering. Ook hier helpt Hopala jou een handje. Hopala regelt namelijk ook de overstap van je huidige naar je nieuwe verzekering. Geen gênante gesprekken, geen administratieve rompslomp: Hopala regelt alles voor jou!

Mythe bevestigd of ontkracht?

"Overstappen naar een andere verzekering kost veel tijd en moeite." - ONTKRACHT

Als je zelf al het werk doet, kost het inderdaad veel tijd en moeite om van verzekering te veranderen. Als je echter Hopala al het werk voor jou laat doen, kan jij rustig achterover in je zetel zitten en zorgeloos kosten besparen op jouw nieuwe autoverzekering.

verzekering opzeggen verzekering opgezegd veranderen