written by
Laurens Plees

STERK VERHAAL | "Het voorstel van Hopala is verdacht goedkoop"

Mythes 2 min read

In de nieuwe online serie 'Mythes' gaat Hopala op zoek naar mythes, mysteries of sterke verhalen over de verzekeringswereld. Vandaag nemen we de stelling "Het voorstel van Hopala is verdacht goedkoop" onder de loep.

Enkele maanden geleden sprak iemand ons aan over onze vergelijkingstool. Bij zijn simulatie kreeg hij meerdere aantrekkelijke voorstellen voor een autoverzekering bij Hopala. Met het goedkoopste voorstel kon hij jaarlijks maar liefst 450 euro besparen.

Hij was al jarenlang bij dezelfde makelaar en confronteerde hem met zijn bevindingen. Op de vraag waarom zijn premie zoveel duurder was dan het voorstel van Hopala, was het antwoord van de makelaar simpelweg: “Het voorstel van Hopala is verdacht goedkoop.”

Met die oneliner leek de kous af voor de desbetreffende makelaar. Hij deed geen moeite om andere mogelijke verklaringen te geven voor het prijsverschil en waarom hij zijn klant al tien jaar honderden euro's te veel liet betalen.

Stemmingmakerij en emotionele beïnvloeding maken al te lang deel uit van het verzekeringswereldje. Hopala wil hier komaf mee maken. Hopala staat voor transparant, onafhankelijk en vrijblijvend vergelijken. Consumenten kunnen hierdoor op basis van feiten een keuze maken.

De verzekeringsmakelaar deed geen moeite om andere mogelijke verklaringen te geven voor het prijsverschil en waarom hij zijn klant al tien jaar honderden euro's te veel liet betalen.

Bij Hopala werken we rechttoe rechtaan, zonder verdachtmakingen of oneliners van verkopers waarbij het sussen van de consumenten belangrijker is dan hen correct te informeren en te adviseren. Wij bieden onze klanten de beste service tegen de laagste prijs, want dat is niet meer dan correct.

Zijn de voorstellen van Hopala echt realistisch?

Als je nog niet bekend bent met Hopala, weet je mogelijk ook niet wat sommigen als “verdacht goedkoop” bestempelen. Zijn de voorstellen van Hopala te mooi om waar te zijn?

Hoe kan het dat je soms bijvoorbeeld tot wel 1.000 euro per jaar kan besparen? Dat komt omdat verzekeraars hun eigen prijs mogen maken. Als ze jou kunnen overtuigen om veel te betalen omdat je dan goed gedekt bent, hebben ze het goed gespeeld.

Maar als je kijkt naar onderstaande voorbeelden van Niels en Marc, zie je dat zowel jong als oud nog serieus kunnen besparen op hun autoverzekering, terwijl ze gewoon dezelfde of zelfs een betere dekking genieten.

Niels is 25 jaar. Als jonge bestuurder is het normaal dat je een hoge premie betaalt, maar de verschillen kunnen echt enorm zijn. Zo kon hij door over te stappen naar Hopala maar liefst 969 euro per jaar besparen én kreeg hij een betere dekking en service erbovenop. Je kan zijn verhaal hier bekijken.

Niels (25) betaalde bij zijn verzekeraar 969 euro te veel voor minder dekking en een mindere service.

Niet alleen Niels bespaart via Hopala, ook de 63-jarige Marc zag al snel de voordelen van Hopala in. Net als jij was hij eerst wel sceptisch. Dat legt hij ook uit in onderstaande video, waarin hij ook vertelt dat hij nu met een gerust hart jaarlijks 1.200 euro bespaart op zowel zijn wagen als die van zijn vrouw.

Marc (63) is samen met zijn vrouw overgestapt op Hopala. Samen besparen ze nu jaarlijks 1.200 euro.

Sterk verhaal of waarheid?

"Het voorstel van Hopala is verdacht goedkoop." - ONTKRACHT

Het klopt dat sommige voorstellen van Hopala veel goedkoper zijn dan jouw huidige verzekering. Daarom wordt deze mythe bevestigd. De voorstellen van Hopala zijn niet verdacht goedkoop, maar wel legitiem voordelig.

Ben jij ook benieuwd hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering? Doe vrijblijvend de korte vergelijkingstest van Hopala en zie met je eigen ogen hoeveel jij kan besparen.

hopala verzekering vergelijken goedkoop verdacht